Партиски Лидер на ромите во Македонија се договор со бугарска фондација да се отворат бугарски училишта и бугарски центри за Роми за да се решат ромските проблемите и дискриминацијата кон ромите

Днес имах разговор с един от лидерите на ромите в Северна Македония Gege Demirovski . Обсъдихме проблемите пред тях, от които липсата на права и равни възможности с другите етноси, се явява като най-съществен проблем. Затова Фондация Македония ще дадем подръжка и помощ на ромите в страната, а те с наша подръжка ще си отворят български училища и културни центрове, с които да започнем тяхната интеграция към българската нация.
На преброяването на населението през 2021 година аз видях системна дискриминация над българите в Северна Македония, а единственият друг етнос, който бе дискриминиран, това бяха ромите.
Ще започнем с хуманитарни и дарителски кампании в квартал Шуто Оризари ( Скопие ). За начало ще подарим тетрадки с велики български царе и училищни помагала, материали на учениците от квартала.
Очаквайте. 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа