Г.ДЕЛЧЕВ: ДАЛИ МОЖЕ ДА ИМА ДРУГО МЕСТО ЗА ЕДЕН МАКЕДОНЕЦ, ОСВЕН МАКЕДОНИЈА? ДАЛИ ИМА НАРОД ПОНЕСРЕЌЕН ОД МАКЕДОНСКИОТ?

Г.ДЕЛЧЕВ ДО Д.ГРУЕВ: , ДАЛИ МОЖЕ ДА ИМА ДРУГО МЕСТО ЗА ЕДЕН МАКЕДОНЕЦ, ОСВЕН МАКЕДОНИЈА? ДАЛИ ИМА НАРОД ПОНЕСРЕЌЕН ОД МАКЕДОНСКИОТ? И ДАЛИ ИМА НЕКАДЕ ПОШИРОKО ПОЛЕ ЗА РАБОТА, OТКОЛКУ ВО МАКЕДОНИЈА? Оваа изјава е превземена од биографијата ,,ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ”, од Крум Христов од Кукуш.Баш би сакал да видам што ќе кажат за оваа изјава на Делчев (како и за оние други негови изјави кои ги постирав претходните денови) нашиве слепци од историската комисија на чело со Ќоргиев. Особени би сакал да го слушнам оној политичар од Водно (кому народот му стави прекар стока), кој истрча како прле пред магаре со изјава дека Делчев се изјаснувал како Бугарин. Би сакал да ги слушнам и Бугарите, кои од причини за мене непознати, нагло ги снемува со коментари. Превземено од Macedonia : a TES.
Можно е да е слика од 1 лице и текст кој вели „изјава преземена од биографиата „гоце делчев" од крум христов од кукуш... крум христов гоце делчев кар, ч૯ вырисыт せ зададен уезличмц, TUM ce UIMACH до мл2- дия. гоце разбира. сега нека слуша дамян груев. защо ли? Ta нима може да има друго място за един македонец освен макелония? нима има народ. по-нещастен македонския? по-широко полеза работа, колкото макелония? B щнп дойдохме случайно все едно“
Сите реакции:

Лука А. Александров, Brane Belovinovski и 190 други

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа