Книга од 1876/7 во која авторот запишал дека Бугарите се Татари , но и дека денешните Бугари се некако вид на мешавина , мелез помегу Татарите и Словените .

Книга од 1876/7 во која авторот запишал дека Бугарите се Татари , но и дека денешните Бугари се некако вид на мешавина , мелез помегу Татарите и Словените .
_______________________________________________________________________
🔴 – “ГЛАВА X БУГАРИЈА И БУГАРСКАТА ЦРКВА
Бугарите словени само по јазик и религија – Оригиналните Бугари Финци или Угри Татари, но се брачно се измешале и се здружиле соСловените сè додека не станале суштински словенски по јазична и религија и до одреден степен по раса. “
➡️ – “ CHAPTER X BULGARIA AND THE BULGARIAN CHURCH
The Bulgarians Sclavonians only in language and religion. The original Bulgarians Finns or Ugrian Tartars but have intermarried and coalesced with the Sclavonians till they have become essentially Sclavonian in language religion and to some extent in race. “
🔴 – “ The Cross and the Crescent: Or, Russia, Turkey, and the Countries Adjacent “ – 1876/7
🔴 – “Linus Pierpont Brockett
Линус Пиерпонт Брокет, или Л.П. Брокет (1820–1893) бил американски историски и разновиден писател. Роден е во Кантон, КТ. Дипломирал на Медицинскиот колеџ Јеил во 1843 година. По 1847 година се посветил на литературата; во голема мера придонел за енциклопедии и објавил над 40 дела, меѓу кои се: Историја на образованието (1849); Историја на граѓанската војна (1866); Индустријата на свилата на Америка (1876).
Сите реакции:

Marjan Trajkovski, Piro Kristo и 22 други

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа